Verharding voor fietspaden

Bij de aanleg van nieuwe infrastructuur staat de gemeente voor enkele belangrijke beslissingen, zoals de keuze in verharding voor fietspaden. Zeker in een tijd waarin mobiliteit, toegankelijkheid en duurzaamheid een grote rol spelen in lokale besluitvoering, is het belangrijk om alle opties zorgvuldig tegen elkaar af te wegen.

Nobre Cál voor fietspaden aanleggen?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Comfortabel van A naar B

Investeren in de aanleg en verbetering van fietspaden is een investering in de mobiliteit van mensen. De keuze voor welke vorm van verharding als ondergrond dient, speelt een grote rol in hoe mensen zich bewegen. De ene ondergrond fietst comfortabeler dan de anderen. Optimaal begaanbare en goed onderhouden fietspaden maken voor veel mensen het verschil in hun dagelijkse keuze om met de fiets ergens heen te gaan of met de auto. De keuze in verharding voor fietspaden is er een die niet lichtzinnig moet worden genomen.

Halfverharding fietspad.

De verschillende vormen verharding voor fietspaden

Voor de aanleg van fietspaden in Nederland zijn er verschillende opties. De meest gekozen opties zijn:

  • Asfalt: Asfalt bestaat voornamelijk uit bitumen gemengd met zand en grind. Het is een veelgekozen optie voor de aanleg van paden en wegen vanwege de relatief goedkope investeringskosten, de snelle en eenvoudige aanleg en omdat asfalt zich makkelijk laat herstellen. Daarnaast biedt het gladde oppervlak een comfortabele en snelle rit.
  • Beton: Beton is een ander veelgekozen verharding voor fietspaden. Het mengsel van cement, water, zand en grind is zeer goed bestand tegen veelvuldig verbruik en weersinvloeden. Dit maakt een betonnen fietspad onderhoudsvriendelijk met een lange levensduur.
  • Tegels: Tegels komen in veel verschillende vormen en maten. Fietspaden gemaakt van tegels dragen bij aan een karakteristiek uiterlijk van de omgeving. Dankzij de uitgebreide keuze kun je als gemeente een unieke touch geven aan een gebied met betegelde fietspaden.
  • Klinkers: Net als tegels voegen fietspaden gemaakt van klinkers een uniek en karakteristiek uiterlijk toe aan een gebied. Zeker in oudere dorpskernen sluit een pad van klinkers naadloos aan bij het historische karakter van de omgeving.

Elke vorm van verharding voor fietspaden komt met eigen voor- en nadelen die het wel of niet aantrekkelijk maken als keuze voor een nieuw fietspad. Met name de nadelen zijn belangrijk om mee te nemen in het maken van de juiste keuze.

De belangrijkste nadelen op een rij

  • Asfalt: Hoewel asfalt goedkoop in aanleg en eenvoudig te repareren is, is het materiaal gevoelig voor temperatuurschommelingen. Zo kan deze verharding bij hoge temperaturen smelten en bij lage temperaturen scheuren. Daarnaast is asfalt gevoelig voor spoorvorming wat op den duur de mobiliteit en toegankelijkheid voor fietsers, brommers en scootmobiels bemoeilijkt.
  • Beton: Beton gaat lang mee, maar komt wel met een prijskaartje. De aanleg van een betonnen fietspad is kostbaar en daarom minder aantrekkelijk. De hoge hardheid van de ondergrond maakt beton minder comfortabel voor fietsers. Daarnaast wordt het materiaal bij neerslag al snel glad, met alle gevolgen van dien.
  • Tegels: Een pad dat uit tegels bestaat, lijkt op het eerste gezicht een aantrekkelijke optie. Voor de aanleg van fietspaden is er echter één groot probleem. Een fietspad van tegels kan ongelijk worden door verzakking en wortelgroei. Een ongelijke ondergrond is funest voor de toegankelijkheid en begaanbaarheid van fietspaden. Zeker voor scootmobiels kan dit gevaarlijke situaties opleveren.
  • Klinkers: Van alle genoemde opties zijn klinkers het minst geschikt als ondergrond voor fietspaden. Niet alleen is de aanleg een behoorlijk arbeidsintensief en kostbaar proces. De ondergrond van klinkers zorgt voor een hobbelende rit die al snel irritatie opwekt bij gebruikers. Daarnaast zijn klinkers gevoelig voor beschadigingen, verzakking en gladheid.
stadpark met groen, een vijver inclusief fontein en een fiets-, wandelpad van Nobre Cál halfverharding

Nobre Cál: het alternatief voor verharding

Hoewel standaardvormen van verharding diverse voordelen bieden, komen ze allemaal met de nodige gebreken. Geen enkele verharding scoort op alle drie de punten toegankelijkheid, duurzaamheid en veiligheid. Voor gemeentes zijn het juist deze punten die de doorslag moeten geven bij de aanleg van fietspaden. Gelukkig is er een alternatief dat wel maximaal presteert op deze gebieden en dat is Nobre Cál halfverharding.

Wat is Nobre Cál?

Nobre Cál is een fijnkorrelig breekmateriaal dat als halfverharding uitstekend geschikt is voor de aanleg van fiets-, loop- en wandelpaden. Het materiaal wordt gewonnen uit natuurlijk kalksteen, wat Nobre Cál tot een 100% natuurlijke ondergrond maakt.

Ontdek de voordelen van Nobre Cál

  • 100% natuurlijk materiaal
  • Duurzaam alternatief voor verharding
  • Onderhoudsarm
  • Natuurlijke uitstraling
  • Zeer hoge hardheid
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren
  • Geschikt voor verschillende paden

Voor vakkundige levering en aanleg

Voor iedereen die wil profiteren van de vele voordelen die Nobre Cál halfverharding te bieden heeft, kun je bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen voor levering en aanleg van Nobre Cál. Wij leveren Nobre Cál in big bags of als los gestort materiaal. Daarbij verzorgen wij ook vakkundige aanleg van al je Nobre Cál fietspaden.

Voor een maximaal resultaat, waarbij je optimaal profiteert van alle voordelen van Nobre Cál, is het belangrijk dat het fietspad op de juiste manier wordt aangelegd. Dankzij onze rijke ervaring en expertise in de aanleg van Nobre Cál paden verzekeren we keer op keer een strak en egaal fietspad. Benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot levering en aanleg? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Verharding voor fietspaden aanleggen?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Natuurlijke uitstraling voor elke gemeente

De tijd van de betonnen jungle is voorbij. Niet alleen in kleine dorpen, maar ook in de grote steden is er steeds meer aandacht voor een natuurlijke uitstraling. Dit betekent meer groen, meer aandacht voor fietsers en voetgangers en ook een andere keuze voor de aanleg van fietspaden. Nobre Cál is van alle verschillende soorten halfverharding dé keuze voor elke gemeente die een natuurlijke uitstraling wil creëren en tegelijk de toegankelijkheid en begaanbaarheid van fietspaden wil bevorderen.

Onderhoudsarm en natuurvriendelijk

Een fietspad dat zowel natuurvriendelijk is als weinig onderhoud nodig heeft? Lange tijd was het voor gemeenten een kwestie van kiezen tussen deze twee elementen. Met een Nobre Cál fietspad behoort deze keuze tot de verleden. Indien goed aangelegd behoeft Nobre Cál minimaal onderhoud.

Daarnaast bestaat deze halfverharding uit een natuurlijk kalkgesteente wat het een 100% natuurvriendelijke optie maakt als ondergrond voor diverse paden.

Professionele aanleg van een Nobre Cál fietspad

Diverse toepassingen Nobre Cál paden

Dankzij de vele verschillende voordelen van Nobre Cál is het materiaal uitstekend geschikt als vorm van verharding voor de aanleg van fietspaden. Daarnaast wordt Nobre Cál ook veelvuldig gebruikt voor de volgende toepassingen:

  • Begraafplaatsen
  • Recreatieplaatsen
  • Golfbanen
  • Wandelpaden
  • Erfverharding
  • Parkeerplaatsen

Meer weten over Nobre Cál?

Het moge duidelijk zijn, wanneer het gaat om verharding voor fietspaden steekt Nobre Cál met kop en schouders boven traditionele vormen van verharding uit. Asfalt, beton, tegels en klinkers laten het allemaal afweten op cruciale punten waarop Nobre Cál juist wel scoort. Dit maakt Nobre Cál de perfecte investering voor elke gemeente in de mobiliteit van inwoners.

Ben jij al overtuigd van de superieure kwaliteiten van Nobre Cál als halfverharding voor paden en wil je het aanleggen van Nobre Cál uitbesteden aan ons? Vraag dan snel een offerte aan. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder met al je vragen.

Verharding voor fietspaden aanleggen?

Vrijblijvend offerte aanvragen